Dakisolatie

Je dak laten isoleren is ALTIJD een goed idee!

PAUWELS

Goede dakisolatie biedt niets dan voordelen

Als je weet dat je via je dak 20 tot 30% van de warmte in je woning verliest, is het niet verwonderlijk dat je dak laten isoleren meteen een fikse besparing oplevert op je energiefactuur. Een goede dakisolatie houdt bovendien niet enkel de warmte binnen. Dakisolatie zorgt ook voor een koel(er) huis tijdens warme dagen. Energiebesparing, minder energiekosten én meer leefcomfort dus.

dak laten isoleren door Dakwerken Pauwels

Hoe we je dak isoleren?

Afhankelijk van het type dakbedekking en de staat van je dak, zijn er diverse mogelijkheden om je dak te isoleren. Bij Dakwerken Johan Pauwels passen we onder meer volgende dakisolatie technieken toe:

Klassieke dakisolatie  voor hellende daken

Bij klassieke dakisolatie plaatsen we isolatiemateriaal (bv. Rockwool) langs de binnenzijde tussen de spanten van je onderdak. Wil je die zolder laten isoleren en dan ineens verder laten afwerken? Geen probleem, dat kan ook!

Dak laten isoleren met rockwool door Dakwerken Pauwels

Platte daken isoleren

Voor platte daken is het plaatsen van een “omgekeerd dak” de meest gekozen dakisolatie. Je bestaande dakbedekking kan hierbij behouden blijven en de isolatielaag (harde isolatieplaten) wordt er bovenop geplaatst. Als afwerking volgt er nog een ballast laag. Steentjes, grind, hout of tegels zorgen ervoor dat je isolatie goed op zijn plaats blijft liggen.

dak laten isoleren met iso-platen door Dakwerken Pauwels

Sarkingdak: hoogwaardige isolatiemethode voor hellende daken

Bij Sarking dakisolatie wordt de bestaande dakbedekking (pannen of leien) verwijderd tot op de kepers. De dakbekleding maakt plaats om grote, hoogwaardige isolatiepanelen te plaatsen, rechtstreeks op het houten dakgebinte. Hier bovenop plaatsen we een nieuwe houten kader waarop de dakbedekking terug wordt bevestigd.

De voordelen van Sarking daken zijn onder meer:

  • geen koudebruggen, want de isolatieplaten sluiten perfect op elkaar aan
  • zeer goed energierendement, wat positief is voor het E-peil van je woning
  • geen breekwerken in een afgewerkt interieur, isoleren gebeurt aan de buitenzijde van het dak

Je dak laten isoleren is goed voor je budget

Een goede dakisolatie zorgt voor minder warmteverlies en dus voor een kleinere energiefactuur. Dat laatste is niet alleen voordelig voor je portemonnee, je draagt meteen ook je steentje bij voor het milieu. Bovendien zijn er diverse premies en subsidies voor dakisolatie, zowel van je lokale overheid als van je netbeheerder. Een volledig overzicht kan je terugvinden op premiezoeker.be

Bij Dakwerken Pauwels Johan bereiden we je premiedossier voor.
We bezorgen de documenten die je nodig hebt om je premie voor dakisolatie aan te vragen.

Is jouw dak al klaar voor de huidige isolatienormen?

Alle daken in Vlaanderen moeten geïsoleerd zijn volgens de isolatienorm van de Vlaamse Overheid. Of jouw dak voldoende geïsoleerd is en welke keuzes je best maakt We komen je vakkundig adviseren!.

Pauwels Dakwerken

Dakwerken regio Oost-Vlaanderen

Ons adres

Sportstraat 14, 9920 Lovendegem (Gent)

Bel ons

+32 478/54.78.18

Mail ons

info@pauwels-dakwerken.be