Dakontmossing

Toch best regelmatig je dak laten reinigen en ontmossen!

PAUWELS

Waarom je dak laten reinigen?

Het dak van je woning wordt blootgesteld aan de grillen van moeder natuur. Van stevige hitte in de zomer tot water, wind en vrieskou tijdens de winter. Dit alles laat uiteraard zijn sporen na op je dakpannen. Denk maar aan vuil en mos. Hoewel je dakbekleding best wel tegen een stootje kan, is regelmatig je dak laten reinigen toch een goed idee. Mos en vuil verstoppen zich immers in de kleinste hoekjes en kantjes van de dakbekleding en de dakstructuur. Eens ze daar zijn opgehoopt, kan het water de normale afloop niet meer volgen, wat de kans op lekkages vergroot.

Plan je een grondige reiniging, dan wordt je dak niet alleen terug schoon, we gaan ook meteen na of er eventueel ook herstellingswerken nodig zijn. Zo ben je tijdig verwittigd om de juiste beslissingen te maken en ergere schade met duurdere herstelkosten te voorkomen.

Hoe we werken

Alles start met een grondige inspectie van de materalen waaruit je dak is opgebouwd. Vervolgens passen we onze hogedrukreinigingstechnieken daaraan aan. Met de juiste druk en temperatuur voorkomen we beschadiging en verzekeren we toch een proper dak.

dak laten reinigen door Pauwels

Mosverwijdering

Om al het mos en vuil van je dak schoon te schrobben, maken we gebruik van een aangepaste hogedrukreiniger. Afhankelijk van de porositeit van de ondergrond, stellen we druk en temperatuur zo in dat het vuil wordt verwijderd, zonder dak schade oploopt

Coatings

Na de hogedrukreiniging kan je ook een coating op je dak laten aanbrengen. Hoewel dergelijke dakcoatings de vorming van mos niet geheel voorkomen, wordt de aangroei toch sterk afgeremd. Tip: Een leien dak kan je met een gekleurde dakcoating ook ineens een nieuwe kleur geven.

TIP: Om de levensduur van je dak te verlengen, is een professionele dakreiniging om de 3 jaar sterk aangeraden.

En wie gaat je dakgoten onderhouden?

Is dakgoten uitkuisen niet meteen je favoriete klusje? Geen zorgen, want bij Dakwerken Pauwels kan je niet alleen je dak laten reinigen, maar ook je dakgoten laten uitkuisen!

De frequentie van een dakgoten onderhoud hangt sterk af van de omgeving waarin je woning staat. Woon je in bosrijk gebied, dan is een onderhoud voor het najaar en na de herfst zeker geen overbodige luxe. Gemiddeld is éénmaal per jaar je dakgoten laten reinigen de juiste stap om verstoppingen en lekkages te voorkomen. Stellen we tijdens het onderhoud een lek vast of een kapotte dakpan, dan kan je bij ons meteen ook terecht voor alle herstellingswerken aan je dak!

Is jou dak ook toe aan een poetsbeurt?

Meer weten over onze dakreiniging en dakontmossing? Nodig ons uit voor een gratis plaatsbezoek (in regio Oost-Vlaanderen) en ontvang meteen een richtprijs voor een proper dak.

Pauwels Dakwerken

Dakwerken regio Oost-Vlaanderen

Ons adres

Sportstraat 14, 9920 Lovendegem (Gent)

Bel ons

+32 478/54.78.18

Mail ons

info@pauwels-dakwerken.be